Op donderdag 25 mei verzorgde Mariska samen met Rik een Taekwon-Do Giants workshop voor 2 klassen van VSO Mikado in Gennep. Ruim 20 leerlingen deden vol enthousiasme mee met de Taekwon-Do oefeningen.

Rik, één van de Taekwon-Do Giants, mocht op school een spreekbeurt houden over Taekwon-Do. Als onderdeel van zijn spreekbeurt had hij Mariska gevraagd om samen met hem een workshop te verzorgen. Rik begon zijn spreekbeurt door zijn klasgenoten meer informatie te geven over de achtergrond van Taekwon-Do. Daarna gingen we met z’n allen naar de gymzaal om lekker fysiek aan de slag te gaan. Daarbij sloot niet alleen de klas van Rik aan, maar ook nog een andere klas!

Na het groeten en een warming-up parcours legde Rik diverse Taekwon-do technieken uit, die vol enthousiasme op de kussens werden geoefend. De leraren die de kussens vasthielden waren onder de indruk van de technieken en kracht van de leerlingen. Er werd geoefend met aanvals- en verdedigingstechnieken en uiteindelijk werd de les afgesloten met een ‘na-aap’ spelletje. Rik gaf een fantastische spreekbeurt die werd beoordeeld met een 10!

Wil je meer weten over de Taekwon-Do Giants, kijk dan op onze website!

Workshop bij VSO Mikado