Voor de kinderen van 6 t/m 8 jaar geven wij het Taekwon-do Kids ontwikkelingsprogramma. Dit programma is gericht op het onderwijzen van ITF taekwon-do en alle belangrijke facetten die daar bij horen. Zo komen de taekwon-do grondbeginselen (beleefdheid, zelfbeheersing, doorzettingsvermogen, eerlijkheid en respect) uitgebreid aan bod tijdens de lessen. Ook worden belangrijke sociale en maatschappelijke thema’s behandeld zoals: ‘omgaan met pesten’, ‘samenwerken’, ‘verantwoordelijkheid en leiderschap’ en ‘omgaan met vreemden’.

Het doel van het Taekwon-do Kids ontwikkelingsprogramma is om kinderen door middel van spelletjes en oefeningen vaardigheden aan te leren die de fysieke, cognitieve en sociale ontwikkeling bevorderen. Aan de hand van gestructureerde lesprogramma’s worden kinderen spelenderwijs klaargestoomd voor een hogere taekwon-do graduatie. Het Taekwon-do Kids programma stoomt kinderen in 6 stappen klaar voor de gele band taekwon-do (8e gup). Daarna kunnen zij doorstromen naar het normale ITF taekwon-do, wat wordt verzorgd door Taekwon-Do vereniging Chang-Hun in Boxmeer. Wij werken nauw samen met deze vereniging om de programma’s zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten.

Het Taekwon-do Kids programma maakt gebruik van een thuiswerkboek waarin veel aandacht is voor de interactie tussen kind, ouder, sportclub en basisschool. De leuke en leerzame opdrachten stimuleren de kinderen om ook buiten de lessen om bezig te zijn met de belangrijke sociale en maatschappelijk thema’s.