Bij de Taekwon-Do Giants worden aangepaste Taekwon-Do lessen verzorgt voor kinderen/jongeren met een fysieke beperking. Bijvoorbeeld kinderen met een spierziekte of kinderen die last hebben van spasticiteit.

Het initiatief voor de Taekwon-Do Giants is voortgekomen uit een onderzoeksproject van het Radboudumc in Nijmegen onder leiding van Mariska Janssen. Binnen dit project is een speciaal aangepast trainingsprogramma ontwikkeld. Een eerste test van het programma op 3 locaties in Nederland was erg succesvol.

De lessen zijn speciaal aangepast, zodat kinderen in een rolstoel, kinderen met balansproblemen of kinderen met bijvoorbeeld minder spierkracht kunnen deelnemen aan de lessen. In de lessen wordt gewerkt aan fysieke vaardigheden, zoals kracht, lenigheid en balans, maar ook aan mentale vaardigheden, zoals zelfvertrouwen, weerbaarheid en grenzen aangeven. En natuurlijk staat plezier en trainen in groepsverband voorop.

De lessen worden verzorgt door Mariska Janssen, bewegingswetenschapper en Manon de Rooij, fysiotherapeut en bewegingsagoog.